Friday, July 13, 2007

The EAST BUTRESS, una via al Capi????


En John "no fear" al llarg 3.

“On one side of the earth Hillary and Tenzing approached the summit of Everest. In London a princess approached the historic throne were shortly she would walk away a queen. In Yosemite three men approached a rounded non-summit, an event garnering no banner headlines, unlike the other two. But in climbing the East Butress they would be the first ever to climb El Capitan.”That week- the last days of May 1953 and the first days of June- was indeed a memorable time.”
Steve Roper.

En Pep recupera un dels llargs alpins centals

La East Butress puja per la estribació més baixa del Capi, en comptes de estar-hi uns dies per fer la via amb unes hores en tindrem prou. La pregunta serà: “de veritat he fet el Capi????” i la veritat és que encara no sabria que dir. En tot cas la via és guapa i val molt la pena tot i que segurament ens sorprendrà. No és massa dificil, però això dit, tampoc és un passeig. Són 13 llargs (alguns empalmables) molt variats, alguna xemeneia, passos en placa amb canto, diedres algun pas de sostre…

Un altre llarg alpineti...

La via té 3 parts clares: un inici amb 3 llargs força guapos, una zona que tomba on tot sembla més alpí i caldrà buscar i pensar un xic més per on va la via, alhora que les dificultats tampoc desapareixaran tant com pot semblar a primera vista. Finalment la part més espectacular que algú s’ha atrevit a anomenar el Headwall presenta algun pas en fissura guapo, plaques amb canto molt guapes tot i que exposades i un flanqueig espectacular.


amb en John... CAPITAAAAAAAANNNNNNN

La via té poc material fixe, algun pitonet desperdigat i algun encastador que allà s’ha quedat. La majoria de reunions seran a montar. La roca és molt sòlida però en alguns punt és patinosa. No sabria si és per les repeticions o per l’aigua d’una cascada que cau a l’esquerra de la via i que segons com bufa el vent mulla bona part de la via. El que és segur és que la via és bonissima i val molt la pena de fer encara que només sigui per controlar-se el descens del Capi.


En Pep en el flanqueig amb el half dome darrera.


En Pep entra al "pseudo-Headwal", uns passos raros en fisura i després plaques...

1 Comments:

Blogger quetanavaadir said...

Guauuuu! quines fotos! M'estas donant moltes idees.... aquest setembre anem cap allà!!!!

6:34 AM  

Post a Comment

<< Home